Pozitivna Crna Gora pozvala na pregovore o manjinskoj vladi

Izvor: Press, 19.Okt.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozitivna Crna Gora pozvala na pregovore o manjinskoj vladi

Pozitivna Crna Gora pozvala je danas stranke manjinskih naroda na razgovore o formiranju manjinske vlade u Crnoj Gori.

Pozitivna Crna Gora je na razgovore 22. oktobra pozvala Bošnjačku stranku, Hrvatsku građansku inicijativu (HGI) i dve albanske koalicije, Forcu i Albansku koaliciju.

Pozitivna Crna Gora, osnovana nekoliko meseci uoči parlamentarnih izbora, osvojila je sedam manadata u Skupštini, a stranke manjinskih naroda šest.

Koalicija Evropska Crna >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Gora Mila Đukanovića pobednica je izbora sa 39 osvojenih mandata, ali nedovoljno da samostalno formira vladu, zbog čega je najavila pregovore sa svojim tradicionalnim saveznicima, strankama manjinskih naroda.

Bošnjačka stranka (BS), HGI i albanske stranke bile su deo vlasti u Crnoj Gori i nakon izbora 14. oktobra u poziciji su da odlučuju o izvršnoj vlasti.

Ove partije su najavile pregovore o postizbornoj koaliciji sa Đukanovićevim savezom kao i da će u pregovorima nastupiti sa zajedničkom, pregovarčakom platformom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pozitivna Crna Gora o novoj vladi

Izvor: B92, 19.Okt.2012

Podgorica -- Pozitivna Crna Gora pozvala je danas stranke manjinskih naroda na razgovore o formiranju manjinske vlade u Crnoj Gori...Pozitivna Crna Gora je na razgovore 22. oktobra pozvala Bošnjačku stranku, Hrvatsku građansku inicijativu (HGI) i dve albanske koalicije, Forcu i Albansku koaliciju...Pozitivna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.