Izvor: Glas javnosti, Beta, 16.Dec.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo podnosi ostavku do kraja godine

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović nagovestio je danas mogućnost povlačenja sa premijerske dužnosti do kraja godine, ali je demantovao spekulacije da će ostavku na tu funkciju podneti na sutrašnjoj sednici vlade.

Đukanović je na Žabljaku, gde je otvorio put od tog planinskog grada do Risna u Boki Kotorskoj, demantovao pred novinarima navode da će na sutrašnjoj sednici vlade podneti ostavku.

Upitan da li će Novu godinu dočekati na funkcijama premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i lidera Demokratske partije socijalista (DPS), on je kratko odgovorio: "Videćemo".

Prema medijskim navodima, Đukanović će se povući sa premijerske dužnosti do kraja godine, nakon što Crna Gora i zvanično dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU), a crnogorska skupština usvoji budžet za narednu godinu. Đukanović će najverovatnije ostati na dužnosti lidera vladajućeg DPS-a najmanje do partijskog kongresa u maju naredne godine, a moguće i duže.

Crnogorski premijer danas je otvorio put od Risna do Žabljaka u dužini od 140 kilometara, koji povezuje Boku Kotorsku sa planinskim delom Crne Gore. Put je građen više od deceniju, koštao je 110 miliona evra i kraći je od postojeće saobraćajne veze za 30 kilometara. Novootvorena saobraćajnica, međutim, nema upotrebnu dozvolu, niti je obavljen tehnički pregled, što po rečima crnogorskog premijera, nije prepreka da građani "koriste bolji put od postojećeg".

"To je bolji put od postojećeg i ne vidim zašto bi sprečavali građane da ga koriste", zaključio je Đukanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.