Milo: Srpski obaveštajci žele da me svrgnu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2013, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo: Srpski obaveštajci žele da me svrgnu

Crnogorski premijer i lider vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izneo je danas tvrdnju da je aferu "snimak" plasirala vojno-obaveštajna služba Srbije, uz pomoć podgoričkog dnevnog lista Dan.

Đukanovć je to rekao pred parlamentarnim odborom Skupstine Crne Gore zaduženim za utvrđivanje činjenica u vezi sa navodnom zloupotrebom državnih resursa u partijske svrhe. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Dnevni list Dan objavio je između oktobarskih, parlamentarnih i aprilskih predsedničkih izbora, seriju tekstova sa transkripitima sednica stranačkih organa DPS, na kojima visoki funkcioneri te partije i čelnici državnih institucija govore o favorizovanju pri zapošljavanju, raspodeli državne pomoći i dodeli kredita.

Đukanović je na sednici odbora saopštio da je "iskreno uveren" da je pomenuta afera "spinovanje jednog medija potpomognuto vojno-obaveštajnim službama Srbije".

"To je klasično spinovanje u kome se delovi naslova i podnaslova uopšte ne slažu sa delovima teksta. Toliko o nezavisnosti medija Dan. Moje duboko uverenje je da se to ne radi u dogovoru sa vrhom Srbije. Iz svih mojih razgovora sa čelnicima Srbije čini mi se da oni žele da grade prijateljske odnose sa nama", dodao je Đukanović.

Lider DPS je negirao da su državni resursi i sredstva iz državnih fondova korišćena za kupovinu glasova i birača i ocenio "neozbiljnim što su se ozbiljni politički činioci upecali na zamke jednog medija".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.