Milo Đukanović (ne) dolazi u Srbiju

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo Đukanović (ne) dolazi u Srbiju

Beograd -- Zvanična poseta Mila Đukanovića Srbiji uslediće tek nakon što Ivica Dačić poseti Crnu Goru, kažu iz kabineta Mila Đukanovića.

Kako je rečeno Tanjugu iz kabineta crnogorskog premijera, Đukanović neće u junu posetiti Beograd, kako su objavili neki mediji, već će ta poseta uslediti, shodno diplomatskoj praksi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što predsednik Vlade Srbije zvanično poseti Crnu Goru.

Povodom medijskih navoda da će Đukanović tokom juna zvanično posetiti Srbiju, u Kabinetu predsednika Vlade Crne Gore Tanjugu je rečeno da je načelno dogovoreno, shodno diplomatskom protokolu, da se na jesen realizuje zvanična poseta Dačića Crnoj Gori. Nakon toga, kako se navodi, takođe u skladu sa diplomatskim protokolom, biće realizovana zvanična poseta Đukanovića Srbiji.

Podsetimo, Blic je objavio vest da će crnogorski premijer Milo Đukanović ovog meseca doći u zvaničnu posetu Beogradu, prvu nakon deset godina. Prema saznanjima tog lista, on bi se tom prilikom sastao s predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, a trebalo bi i da održi predavanje na Fakultetu političkih nauka.

Tom posetom bi, kako se ocenjuje u tekstu u "Blicu", bio okončan period zategnutih odnosa između Srbije i Crne Gore, koji su počeli da otopljavaju pobedom Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji.

Prošlonedeljna poseta crnogorskog ministra spoljnih poslova i Đukanovićevog zamenika Igora Lukšića Srbiji bila je, između ostalog, i u funkciji pripreme te posete, a o tome se govorilo i prilikom susreta Dačia i Đukanovića pre dve nedlje u Crnoj Gori.

"Blic" piše da se dobra saradnja Nikolića i Đukanovića razvija od 2008, a da ih je konačno "ujedinio" zajednički "neprijatelj" Boris Tadić, koga je Podgorica "omrznula", jer je ocenila da se nedopustivo meša u njihove unutrašnjepolitičke stvari.

"Blic" podseća da Đukanović nije bio u zvaničnoj poseti Beogradu od sahrane ubijenog premijera Zorana Đinđića 2003.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.