Medojević: Istraga će doći do CG

Izvor: B92, 01.Nov.2009, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medojević: Istraga će doći do CG

Beograd -- Jedan od lidera opozicije u Crnoj Gori, Nebojša Medojević ponovio je za B92 optužbe na račun crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Medojević, koji najavljuje ujedinjavanje opozicije, kaže za B92 da postoje dokazi da se Đukanović, još 2005. godine pozivao na imunitet kako bi se zaštitio od istrage koju je protiv njega, zbog šverca cigareta i pranja novca, pokrenulo italijansko pravosuđe. Medojević tvrdi da će i potraga za nalogodavcima ubistva hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinara Iva Pukanića, stići do Crne Gore.

"U optužnici koja je podignuta u Zagrebu stoji da je Ivo Pukanić ubijen zbog pisanja o kriminalnim grupama i mafijama u regionu. Sigurno najsnažnija kriminalna grupacija danas na Balkanu je ova koja djeluje u Crnoj Gori. Ne zbog toga što je ona sama po sebi jaka, već što iza nje stoji države, što stoje državne službe, što ima ogromni kapital", tvrdi Medojević.

"Ako je to kartel koji je spreman da potroši 100 miliona evra da isfinansira najveću nabavku kokaina ove godine u Evropi i svijetu, onda možete zamisliti o kakvoj se moćnoj kriminalnoj organizaciji radi", navodi on.

"Gospodin Pukanić je jedan od svjedoka na suđenju u Bariju i nije prvi od mogućih svjedoka koji je likvidiran, niti je prvi novinar koji je ubijen zbog pisanja o duvanskoj mafiji. U Crnoj Gori je ubijen i Duško Jovanović", podseća lider Pokreta za promjene.

Ceo razgovor novinarke B92 Ljubice Gojgić sa liderom Pokreta za promjene Nebojšem Medojevićem možete pročitati u našoj rubrici Intervju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.