Medojević: Đukanović pozvao na odstrel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2010, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medojević: Đukanović pozvao na odstrel

PODGORICA - Premijer Crne Gore Milo Đukanović je otvorenom pretnjom koju je uputio predsedniku Nove srpske demokratije Andriji Mandiću pozvao na odstrel svih poslenika javne reči koji kritikuju njegovu "kriminalnu korporaciju'', rekao je lider Pokreta za promene Nebojša Medojević.

Đukanović je juče u Skupštini, tokom "premijerskog sata", rekao Mandiću "da pazi šta priča, jer nemaju svi njegov demokratski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kapacitet, pa mogu odgovoriti na drugi način".

"Ono (juče u Skupštini Crne Gore) je eksplicitni poziv kriminalcima da se slobodno svete koristeći fizičku silu, ubistva, i da će ih on razumeti, a to znači da će ih i država razumeti i shvatiti, zaštititi", istakao je Medojević u pisanoj izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, krajnje je alarmantno kad prvi čovek države pusti "tako drsku i dekadentnu izjavu u etar''.

To je, dodao je Medojević, ''poziv na odstrel, takvom izjavom on otvara sezonu slobodnog i legalnog lova na njegove političke neprijatelje, kao i na neprijatelje kriminalaca".

''I to neposredno posle napada na mene. Premijer umesto da osudi i pozove javnost da se sporovi i uvrede rešavaju retoričkim putem ili sudski, da sa mesta vrhovnog autoriteta sve čini da emancipuje narod, državu, smiruje, usmerava je u legalne i civilizacijske tokove, ovom problematičnom izjavom podržava ono nazadno, plemensko, osvetničko, kriminalno u nama, ono što je presudilo Dušku Jovanoviću, Šćekiću i mnogim drugim", naveo je Medojević.

Pokret za promene će se, kako je najavio, obratiti svim relevantnim međunarodnim adresama, a posebno ambasadama SAD, Nemačke, Velike Britanije i Evropske komisije.

Te ambasade trebalo bi hitno da obaveste svoje vlade da se u Crnoj Gori, "pod pokroviteljstvom premijera i predsednika kriminalne korporacije, pripremaju likvidacije opozicionih lidera, novinara, policajaca, tužilaca i sudija, u slučaju da nastave da se bore protiv najveće pošasti savremenog sveta - organizovanog kriminala, naveo je Medojević.

Medojević je rekao da izjava Đukanovića ukazuje na "visok stepen nervoze i haosa koji vlada u bordu kriminalne korporacije i mora biti snažna opomena međunarodnoj zajednici da mora hitno intervenisati i uključiti se u rešavanja duboke političke, ekonomske i socijalne krize koja preti eskalacijom nasilja i stvaranjem nestabilnosti i haosa".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.