MUP ide do kraja

Izvor: S media, 14.Avg.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP ide do kraja

Proverićemo navode Ratka Kneževića u kojima optužuje Stanka Subotića Caneta, Jovicu Stanišića i Mila Đukanovića da su organizovali šverc duvana i naručivali ubistva, i preduzeti akcije u dogovoru sa Specijalnim tužilaštvom, rečeno je Blicu u vrhu policije.

Nama u MUP, tužilaštvu, ali i svima u državi, stalo je da se otkrije istina i nećemo stati dok to ne uradimo, tvrde u policiji.

Knežević je optužio Stanka Subotića Caneta, protiv koga >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se u Srbiji i Italiji vode postupci za šverc duvana, Jovicu Stanišića, bivšeg šefa DB, i Mila Đukanovića, premijera Crne Gore, da su organizovali mrežu švercera cigareta, kao i

ubistva Vanje Bokana, Radovana Stojičića Badže, Jusufa Bulića, Gorana Žugića, Darka Raspopovića, Milana Rajkovića, Blagote Sekulića, Duška Jovanovića i Ive Pukanića.

Srpska policija već je ranije vodila opsežnu istragu poznatu kao „Mreža” protiv švercera duvana, što je rezultiralo sa tri optužnice Specijalnog tužilaštva, od

kojih je jedna protiv Subotićeve grupe.

Istragu su srpska policija i tužilaštvo pokrenuli i za ubistvo Pukanića i Nike Franića, tako da će Kneževićeve tvrdnje u vezi sa tim biti ispitivane.

Knežević je tvrdio da se Pukaniću još ranije javio Veselin - Vesko Vukotić, Nikšićanin koji je u Crnoj Gori optužen za ubistvo u Kotoru, da ga obavesti da mu je obećano da ako ubije njih dvojicu (Pukanića i Kneževića), da će postupak u

Kotoru biti obustavljen.

Vukotić je odnedavno u pritvoru u Srbiji posle izručenja iz Belgije i on može biti ispitan o tome.

Osim toga, srpska policija je zainteresovana za rasvetljavanje ubistva Radovana Stojičića, Jusufa Bulića i Milana Rajkovića, koja su se desila u Beogradu, ali i za

ubistvo Vanje Bokana u Atini.

Ostala ubistva koja spominje Knežević su počinjena u Crnoj Gori i srpski organi mogu da prikupljaju podatke, piše Blic u broju od pretka.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.