MILO KRENUO NA SVETINJE: Patrijarh Irinej poručio - branićemo ih ŽIVOTOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2019, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILO KRENUO NA SVETINJE: Patrijarh Irinej poručio - branićemo ih ŽIVOTOM!

Crnogorski predsednik Milo Đukanović preti da će se boriti za autofekalnost nepriznate CPC

Patrijarh srpski Irinej rekao je da episkopi i verni narod u Crnoj Gori, koji su najavili da će čak i životima braniti ugrožene svetinje, imaju njegovu podršku!

- Naravno da podržavam naše episkope i srpski narod i molim se za njih. To je jedno bezakonje koje dolazi od ljudi (Mila Đukanovića), koje ne može niko da shvati, kao ni to šta je razlog i motiv tome >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je poglavar SPC.

Sramnim predlogom zakona predviđa se otimanje hramova SPC i njihovo proglašavanje za vlasništvo države, čime je ugroženo čak 650 pravoslavnih hramova!

Srpske vernike, sveštenstvo ali i javnost uzdrmala je preetnja crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da će se izboriti za autokefalnost nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, nakon čega je sramno optužio SPC da je nosilac projekta "velike Srbije".

Milove pretnje podržao je anatemisani poglavar CPC Miraš Dedeić, koji se hvalio da će Milo da im otme svetinje SPC, među kojima i Ostrog.

Istoričar Predrag Marković kaže da Milo Đukanović, po ugledu na albanske separatiste na KiM, hoće da otme zadužbine Nemanjića.

 - Đukanović je u sebi spojio dve političke snage i ideje koje su najgore mislile o Srbima i SPC. Milo je veći ustaša od Pavelića, a i veći baslista od Haradinaja. On, kao ustaše hoće da napravi novu crkvu, a ako albanski separatisti hoće da otme crkve, uništi jedan deo srpska istorije i prikaže kao deo tuđe - ističe on.

Mitropolija crnogorsko-primorska organizuje Trojčindanski narodni sabor za odbranu svetinja 15. juna u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.