Lukšić znao za sastanak Đukanovića i Krivokapića

Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2011, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukšić znao za sastanak Đukanovića i Krivokapića

PODGORICA - Crnogorski premijer Igor Lukšić izjavio je da nije upoznat sa detaljima sastanka predsednika parlamenta i lidera DPS-a, Ranka Krivokapića i Mila Đukanovića sa dvadesetak intelektualaca, koji je deo crnogorske opozicije ocenio kao dogovor o povratku Đukanovića na crnogorsku političku scenu.

Lukšić je sinoć u Njujorku izjavio da nije upoznat sa detaljima sastanka, što će učiniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << po povratklu u Podgoricu, u nedelju, ali je kazao da je znao da će takav skup biti organizovan.

Deo crnogorske parlamentarne opozicije ocenio da je skup Krivokapića i Đukanovića sa intelektualcima, održan u odsustvu pemijera i bez predsednika Filipa Vujanovića i potpredsednika DPS-a Svetozara Marovića, zapravo bio dogovor o povratku Đukanovića na crnogorsku političku scenu i usporavanju Crne Gore na njenom putu evropskih integracija.

Komentarišući sastanaka u njegovom odsustvu, Lukšić je naveo da podržava svaki vid konsultacija o različitim pitanjima i podseća da je i on prethodnih meseci praktikovao takvu vrstu rada.

"Treba da razumemo da se crnogorsko društvo i identitet najbolje čuvaju ukoliko Crna Gora napreduje u evropskim i bezbednosnim integracijama i to je sidro koje može sačuvati crnogorsku nezavisnost i državnost i promovisati pojedine osobenosti", rekao je on.

Lukšić je novinarima kazao i da smatra neophodnim da se poštuju državni simboli Crne Gore i ne vidi problem u poslednjim strofama himne, za koje je predsednik Vujanović rekao da ih sluša, jer mora.

Vujanović je nedavno izjavio da ne sluša celu himnu sa istim emocijama, odnosno da deo himne sluša sa radošću, a deo zato što mora po službenoj dužnosti.

Lukšić je dodao da je važno razgraničiti da li je nekome bitno ko je autor stihova ili šta je njihov sadržaj.

Deo crnogorske himne potpisao je Sekula Drljević koga deo crnogorske javnosti smatra ratnim zločincem.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.