Ko izda Rusiju biće proklet

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ko izda Rusiju biće proklet"

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uputio je danas oštru kritiku na račun premijera Crne Gore Mila Đukanovića zbog uvođenja sankcija Rusiji.

Mitropolit Amfilohije

Amfilohije je sa promocije knjige "Vratiti se Rusiji" podsetio na reči Svetoga Petra Cetinjskog iz njegovog zaveštanja i premijeru Đukanoviću poručio da treba pažljivo da ih pročita.

 

"'Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene.' To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima, pa bi bilo dobro da i sadašnji predsednik Vlade Crne gore pročita ove reči u trenutku kada po prvi put u istoriji zavodi sankcije Rusiji", rekao je Amfilohije.

 

Amfilohije je ocenio da je Đukanović takvu odluku doneo u ime Vlade, ali ne i u ime Crne Gore i Crnogoraca. "Bilo bi tužno i smešno da nije istinito. Sve smo mogli očekivati u Crnoj gori, ali to nismo mogli očekivati", rekao je Amfilohije.

 

Kritike na račun crnogorskog premijera, nazivajući ga izdajnikom, izneo je i autor knjige "Vratiti se Rusiji" Leonid Rešetnjikov, koji je, inače, general, doktor istorijskih nauka i nekadašnji pripadnik obaveštajnih službi.

 

"Đukanović je veliki izdajnik istorijskog sećanja našeg naroda. Nikada u istoriji srpski narod, a crnogorski narod je deo srpskog naroda, nije bio protiv Rusije. To je velika izdaja za koju će odgovarati na Strašnom sudu", kazao je Rešetnjikov.

 

Pročitajte još: Milo Đukanović

* Rusi spremaju osvetu Crnoj Gori?

* Crnogorci odgovorili Rusiji: Radimo u svom interesu

* Ruska packa Đukanoviću

* Smešna strana crnogorskih sankcija Rusiji

* ''Pravo je vreme da Crna Gora uđe u NATO''

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.