Istraživanje o imovini Đukanovića

Izvor: B92, 03.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje o imovini Đukanovića

Milo Đukanović (FoNet)

Beograd -- Milo Đukanović poseduje nekretnine i kompanije u vrednosti od najmanje 14,7 miliona dolara, saopštio je međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara.

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara, u kome je učestvovao i NUNS-ov Centar za istraživačko novinarstvo, došao je do podataka i da brat premijera Crne Gore Mila Đukanovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aco, ima imovinu vrednu 167 miliona, a sestra Ana oko 3,5 miliona dolara.

U tom istraživanju otkrivaju se i do sada nepoznati podaci o veličini i obimu finansijske moći Đukanovića, stvorene tokom poslednjih 18 godina u Crnoj Gori.

Istovremeno, objavljen je i drugi deo istraživanja sa nepoznatim detaljima optužnice za šverc cigareta u Bariju, sa izveštajem DIA i drugim sudskim postupcima, koji se vode protiv italijanske mafije u Švajcarskoj.

Tokom jedne decenije, od početka devedesetih, sav prihod od crnogorskog krijumčarenja cigareta pod okriljem "Kamore" i "Sakra Korone Unite", išao je preko švajcarskog finansijskog tržišta.

Taj prihod je iznosio - više od jedne milijarde dolara.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraživanje o umešanosti Djukanovića u šverc cigareta

Izvor: S media, 04.Jun.2009, 18:42

Premijer Crne Gore Milo Djukanović vlada zemljom koja je tokom njegove vlasti bila "raj za nezakonitu trgovinu i utočište za kriminalce", piše u izveštaju italijanske Službe za borbu protiv mafije (DIA), čiji su delovi objavljeni u istraživanju Medjunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.