Đukanovićev sat vredan više od 100 hiljada evra

Izvor: Politika, 02.Nov.2011, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanovićev sat vredan više od 100 hiljada evra

PODGORICA – Predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nosi platinasti sat, ručne izrade, švajcarske marke „Breguet Tourbillon”‚(Brege Turbion) koji košta više od 100 hiljada evra, pišu podgoričke „Vijesti”.

List navodi da je Đukanović ovaj sat nosio prošle subote na izbornoj konferenciji gradskog odbora DPS-a, gde je govorio u svojstvu predsednika partije.

U londonskom predstavništvu švajcarske firme „Vijestima” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je na osnovu fotografije potvrđeno da se radi o „Classique Grandes Complications” kolekciji, sa identifikacionim brojem 3657BA/12/9V6.

„Radi se o ručno rađenom satu, a dostupan je u dve varijante - žutog zlata, koji košta 81.400 funti (94.574 evra) i platine čija je cena 91.300 funti (106.076 evra), odgovoreno je redakciji lista iz tog predstavništva. 

(fotografija sata preuzeta sa sajta www.breguet.com)

Precizirano je da je sat vodootporan i na dubini od 30 metara, da je izrađen u Švajcarskoj i da takvih primeraka više nema u prodaji u toj radnji.

List podseća da je zaštitni znak švajcarske firme istoimeni mehanizam koji je izumeo njen osnivač Abraham Luj Brege oko 1795. godine, koji se ugrađuje u sat da bi eliminisao uticaj zemljine teže na preciznost merenja vremena.

Tanjug

objavljeno: 02.11.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.