Djukanovic otkazao dolazak na Kroacija samit

Izvor: S media, 10.Jul.2010, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djukanovic otkazao dolazak na Kroacija samit

Crnogorski premijer MiloDjukanović otkazao je dolazak na peti Kroacija samit (Croatia Summit) u Dubrovniku iz porodičnih razloga, prenela je danas Hrvatska radio-televizija (HRT).

HRT navodi da je "crnogorski premijer Milo Djukanović dolazak otkazao sat vremena pre zbog porodičnih razloga" i dodaje da je dolazak uoči početka skupa otkazao i premijer Italije Silvio Berluskoni.

Na petom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kroacija samitu, koji se danas završava u Dubrovniku, glavne teme su ekonomija, globalna bezbednost i budućnost jugoistočne Evrope.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je u jučerašnjem uvodnom izlaganju da je region na prekretnici i da narodi Jugoistočne Evrope očekuju prijem svojih zemalja u EU.

"Oni glasovi koji šapuću da nema mesta za sve u regiji, guše tu nadu i sprečavaju snage koje se zalažu za EU", ukazao je Josipović, prenosi agencija Hina.

Na skupu učestvuje i premijer Francuske Fransoa Fijon, koji se prethodno u Zagrebu sastao s najvišim državnim funkcionerima Hrvatske.

Fijon je rekao da za sve zemlje Zapadnog Balkana ima mesta u EU, procenivši da će približavanje tog regiona EU biti brže ukoliko se bude radilo na regionalnoj saradnji.

Na medjunarodnoj konferenciji u Dubrovniku učestvuju i premijeri Poljske, Bugarske, Albanije i Kosova - Donald Tusk, Bojko Borisov, Sali Berisha i Hašim Tači.

U radu konferencije učestvuju i visoki funkcioneri NATO, EU i drugih medjunarodnih organizacija.

Na skupu nema nikog od zvaničnika Srbije zbog, kako se nezvanično saznaje u Zagrebu, učeštvovanja kosovskog premijera Hašima Tačija.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.