Đukanović negira navode NIN-a o Pukaniću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović negira navode NIN-a o Pukaniću

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović negirao je juče pisanje beogradskog nedeljnika NIN koji, kako se navodi, u najnovijem broju insinuira da je on naručilac ubistva vlasnika hrvatskog nedeljnika "Nacional" Iva Pukanića.

"Netačna je konstrukcija kojom neđeljnik NIN insinuira da je predsednik Vlade Crne Gore naručilac ubistva Iva Pukanića, jer je (Đukanović) "iznenada" i "iz čista mira, baš u ovom trenutku" dao intervju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zagrebačkom 'Večernjem listu'", navodi se u saopštenju Biroa za informisanje Vlade Crne Gore.

Ukazuje se da je hrvatski dnevnik samo jedan u nizu medija koji je tražio intervju s crnogorskim premijerom još pre martovskih parlamentarnih izbora u toj državi.

Odabran je i zato što su kao okvirne teme, osim političkih, bile vezane za kvalitetan odnos crnogorsko-hrvatske sardnje u nizu drugih oblasti - gradnja autoputa koju je na tenderu dobila hrvatska kompanija, međunarodna arbitraža o granici na Prevlaci, kao i teme o gradnji nuklearne elektrane u Albaniji, Jadransko-jonskog autoputa.

Ističe se da je tokom intervjua novinar "Večernjeg lista" pokrenuo temu o Pukanićevom ubistvu koja je u međuvremenu postala aktuelna.

U saopštenju se navodi da će Crna Gora, kao i uvek do sada, informacijama, procenama, istragama i svim uobičajenim oblicima saradnje, pomoći stranim državama u borbi s organizovanim kriminalom, ali neće dopustiti da bude na bilo koji način uvučena u razračunavanja podzemlja.

U opširnom tekstu povodom privođenja Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, pod sumnjom da je umešan u ubistvo Pukanića, NIN u najnovijem broju podseća na izjave u pojedinim medijima da je "Pukanić ubijen zbog šverca cigareta", kao i da je u seriji tekstova objavljenim u zagrebačkom "Nacionalu" 2001. godine, sagovornik tog lista za koga se kaže da je očigledno bio operativac neke obaveštajne službe, optuživao Đukanovića da u sprezi sa Stankom Subotićem Canetom vodi glavnu reč u švercu cigareta na Balkanu.

"E, sad, poprilično je zanimljivo da se u priču o Pukaniću, iz čista mira, baš u ovom trenutku (u subotu 25. aprila) umešao i crnogorski premijer Milo Đukanović", piše NIN i dodaje da je on u intervjuu "Večernjem listu" "potvrdio ono što se dosad samo nagađalo da je Ivo Pukanić zaista svedočio u italijanskoj istrazi šverca cigareta".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.