Đukanović: Organizatore protesta ne podržava zvanična Srbija

Izvor: RTS, 21.Okt.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Organizatore protesta ne podržava zvanična Srbija

Atake protiv suverenosti Crne Gore i organizatore protesta ne podržava zvanična politika Srbije, već oni isti velikosrpski krugovi iz Beograda okupljeni oko određenih društvenih centara moći, poput Srpske pravoslavne crkve – odnosno sve one strukture koje su nekada bile protiv nezavisnosti Crne Gore, kaže crnogorski predsednik Milo Đukanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Milo Đukanović je, u intervjuu Federalnoj TV BiH, rekao da oni i danas vrlo snažno i otvoreno podržavaju proteste u Crnoj Gori sa namerom da dođe do smene vlasti, do preispitivanja državno-pravnog statusa Crne Gore i da se ako je moguće Crna Gora vrati u sferu interesa i sferu uticaja i upravljanja tih velikosrpskih krugova iz Beograda, prenosi Tanjug.

"Protesti naravno imaju više ciljeva, ali verujem da ćemo najpravilnije kazati ako definišemo da se svi ti ciljevi zapravo slivaju u jedan: to su protesti protiv demokratske, proevropske i evroatlantske Crne Gore", rekao je Đukanović.
Dodao je da nema sumnje da organizatori protesta žele da nasilno, dakle neustavno i nedemokratski promene vlast i da zaustave hod Crne Gore prema članstvu u NATO-u.
"Nema valjda više nikakve sumnje nakon dva saopštenja ruskog Ministarstva inostranih poslova – da je ruska politika na strani organizatora protesta, da je kroz ono što su njihovi politički ciljevi, njihovi proklamovani ciljevi indentifikovala i svoje ciljeve, a to je zaustavljanje Crne Gore na putu članstva u NATO-u", dodao je Đukanović.
Crnogorski predsednik je naveo da je u svim prethodnim ciklusima širenja NATO-a bilo više zemalja koje su istovremeno ulazile u članstvo, dok je u ovom trenutku jedini realni kandidat Crna Gora, zbog čega su svi napori onih koji su protiv širenja NATO-a sada usredsređeni na prostor Crne Gore.
"Dakle, ja mislim da se ovde vodi zapravo jedna ozbiljna strateška borba, a to je borba NATO-a, koji ima ambiciju da svoje vrednosti širi dalje na prostoru Balkana, na prostoru Evrope, i one politike koja se zapravo protivi daljem širenju NATO-a i koja u širenju NATO-a vidi opasnost po sebe", zaključio je predsednik Vlade Crne Gore.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đukanović: Glasanje samo dosledna politika Crne Gore

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2015, 13:29

Crnogorski premijer Milo Ðukanović opravdao je danas glasanje Crne Gore za prihvatanje predloga za članstvo Kosova u Unesko, rečima da Podgorica ne vodi politiku na bazi kalkulacija, već doslednu, koja ne pruža manevarski prostor...Ðukanović je novinarima, posle otvaranja ekonomske konferencije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.