Đukanović: Nisam čuo ni jedan valjan argument SPC

Izvor: B92, 20.Feb.2020, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Nisam čuo ni jedan valjan argument SPC

Podgorica -- Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmenu ni za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, rekao je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović.

On dodao da je protivljenje tom aktu zapravo poslednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vek.

"Nisam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja 'narod je na ulicama'. To neće ni na koji način sprečiti državu da obavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa medjunarodnim normama", rekao je lider DPS i šef crnogorske države, preneo je portal RTCG.

Ponovio je da je taj zakon dugo i temeljno pripreman i da ne postoji ni jedan, kako je kazao, objektivan razlog ni za njegovu izmenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, Đukanović je rekao da država Crna Gora usvajanjem i prijenom Zakona o slobodi veroispovesti brani svoj građanski koncept. "Najveći posao i odgovornost svakako jeste na vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj deo posla, bilo da je reč o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama", zaključio je Đukanović na sinoćnoj sednici Glavnog odbora DPS, preneo je portal RTCG.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ðukanović: Nema razloga za izmjenu i povlačenje zakona

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2020

PODGORICA - Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmjenu ni za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović i dodao da je protivljenje tom aktu zapravo posljednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.