Đukanović: CG želi da bude društvo znanja

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: CG želi da bude društvo znanja

Crna Gora je opredeljena za izgradnju društva znanja, jer samo tako može da računa na izvesno bolju, evropsku budućnost, ocenio je crnogorski premijer Milo Đukanović.

"Time se na najbolji način možemo pozicionirati u regionu i doprinositi traženju odgovora na zajedničke evropske i globalne izazove. Znanje i obrazovanje mora biti najveći resurs za male populacije i male zemlje kao što je Crna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Gora", naveo je Đukanović.

Đukanović je na svečanosti u Salcburgu proglašen za protektora Evropske akademije nauka i umetnosti, a bio je počasni gost na prijemu povodom 20 godina postojanja te evropske institucije.

Među članovima evropske akademije je više od 20 dobitnika Nobelove nagrade, a protektori su predsjednici država i vlada - Vaclav Havel, Hajnc Fišer, Karlos Papuljas i drugi.

Zahvalivši se na priznanju, Đukanović je rekao da ono predstavlja veliku čast i Crnoj Gori i njemu lično.

"Ovo doživljavam kao veliko priznanje rezultatima koje je Crna Gora, danas najmlađa članica Saveta Evrope i UN, ostvarila na putu svog demokratskog i ekonomskog preporoda i izboru njenog strateškog evropskog i evroatlantskog puta", rekao je crnogorski premijer.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.