ĐUKANOVIĆ NE IDE NA USTOLIČENJE PATRIJARHA IRINEJA

Izvor: Kurir, 24.Sep.2010, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐUKANOVIĆ NE IDE NA USTOLIČENJE PATRIJARHA IRINEJA

PODGORICA - Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović neće prisustvovati predstojećem ustoličenju patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja koje će se obaviti u Pećkoj patrijaršiji.

"Premijer se zahvalio za poziv, uz izvinjenje što neće moći da prisustvuje ceremoniji zbog ranije preuzetih državničkih obaveza", rečeno je u kabinetu Đukanovića.

Savetnica premijera za odnose s medijima Andrijana Vukotić je rekla da je Đukanović u odgovoru na poziv čestitao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << patrijarhu Irineju ustoličenje.

Vukotićeva je podsetila da je premijer Irineju i ranije čestitao izbor za patrijarha Srpske pravoslavne crkve. Svečani čin ustoličenja patrijarha Irineja predviđen je za 3. oktobar, u Pećkoj patrijaršiji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.