Demokratski front pozvao Đukanovića da podense ostavku, ne vraćamo se u Skupštinu

Izvor: Blic, 29.Sep.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratski front pozvao Đukanovića da podense ostavku, ne vraćamo se u Skupštinu

Crnogorski opozicioni Demokratski front (DF) pozvao je danas premijera Mila Đukanovića da podnese ostavku i tako zaustavi eskalaciju političke krize i političkog sukobljavanja u Crnoj Gori.

Poslanik i funkcioner DF-a Predrag Bulatović podsetio je da je ključni zahtev tog političkog saveza ostavka Vlade Crne Gore, koja zavisi od Đukanovića.

- Pozivam ga da podnese ostavku i zaustavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << eskalaciju političke krize i političkog sukobljavanja. On je taj koji zahtevima DF-a može da udovolji svojom ostavkom -  rekao je Bulatović na konferenciji za novinare ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Ne vraćamo se u parlament

Opozicioni Demokratski front (DF) odbacio je poziv predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića da prekine proteste i vrati se u Skupštinu.

Funkcioner DF Branko Radulović je na konferenciji za novinare ispred zgrade Skupštine u Podgorici novinarima kazao "da će se Krivokapić, kada se odluči o pozivu za NATO, pridružiti demonstrantima".

Funkcioner DF Branko Radulović pozvao je crnogorskog ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da ukloni ogradu između građana, koji protestuju ispred zgrade Skupštine Crne Gore, i policije.

- Hoćemo da se makne ograda između nas koji volimo Crnu Goru isto kao i ovi policajci koji su sa druge strane, te da se radikalno smanji broj ljudi koji obezbeđuju državne institucije - poručio je Radulović.

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić pozvao je danas poslanike DF-a da se vrate u parlament i da tu rešavaju probleme i vode dijalog.

On je rekao da ima još dovoljno vremena do izbora da se, kako je naveo, iskušaju sve mogućnosti i subjekti dogovora, i njihova dobra volja.

- Pozivam ih da se vrate i da zajedno kroz odbor i plenarne sazive pripremimo nesporne izbore u Crnoj Gori, jer je to primarni interes posle dobijanja poziva za članstvo u NATO - rekao je Krivokapić i dodao da proteste posmatra kao "demokratsku instituciju".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.