Cvetković: Apel Crnoj Gori da ne prizna Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Apel Crnoj Gori da ne prizna Kosovo

BEOGRAD - Srpski premijer Mirko Cvetković apelovao je danas u Podgorici na premijera Mila Đukanovića da Crna Gora ne prizna nezavisnost Kosova i Metohije i irazio očekivanje da će, nakon zasedanja Generalne skupštine UN, ovo pitanje sa političkog preći u pravni kontekst.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za odnose s medijima, dva premijera su se saglasila da su evropske integeracije i saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u regionu od ključnog značaja za sve građane, kako Srbije i Crne Gore, tako i svih zemalja zapadnog Balkana.

Kada je reč o Sporazumu o dvojnom državljanstvu, o čemu su pregovori počeli danas u Beogradu, konstantovano je da će se iznaći rešenje koje će biti u interesu građana obeju zemalja.

Premijer Srbije, kome je ovo prva poseta Crnoj Gori, sa svojim crnogorskim kolegom prisustvovao je otvaranju "Deltinog" tržnog centra i na taj način, kako se navodi, podržao jednu od najvećih investicija iz Srbije u toj državi.

Otvaranjug prvog "Deltinog" šoping centra u Podgorici je, pored Cvetkovića i Đukanovića, prisustvovao i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kosovo - tema susreta Cvetkovića i Djukanovića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2008

Normal 0 Pemijeri Srbije i Crne Gore,  Mirko Cvetković i  Milo Djukanović su u Pogorici izmedju ostalog razgovarali o Kosovu. Saopćeni su dosad poznati stavovi, odnosno očekivanja Srbije da Crna Gora ne prizna Kosovo, a sa c ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.