Crna Gora i Srbija na putu ozdravljenja

Izvor: RTS, 17.Jan.2013, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora i Srbija na putu ozdravljenja

Poseta predsednika Srbije dodatni impuls unapređenju odnosa između dve države, kaže Milo Đukanović. Crnogorski premijer smatra da odnosi između Crne Gore i Srbije idu uzlaznom putanjom, oslobađanjem od naslaga nesporazuma.

Crnogorski premijer Milo Đukanović uveren je da će poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavljati dodatan impuls unapređenju odnosa između dve države, za koje kaže da idu uzlaznom putanjom.

Đukanović smatra da odnosi Crne Gore i Srbije u poslednje vreme idu putem ozdravljenja i da će poseta Nikolića doprineti unapređenju saradnje Crne Gore i Srbije u svim oblastima od obostranog interesa.

"Ono što je moje zadovoljstvo jeste da ti odnosi idu uzlaznom putanjom, odnosno putem ozdravljenja i oslobađanja od nekih naslaga nesporazuma koji su opterećivali naše odnose u ranijem periodu", kaže crnogorski premijer.

Đukanović je uveren da će poseta Nikolića dati impuls takvom hodu međudržavnih odnosa Crne Gore i Srbije.

Tomislav Nikolić će, na poziv crnogorskog kolege Filipa Vujanovića, zvanično posetiti Crnu Goru.

Kako je najavljeno, osim susreta sa Vujanovićem, Nikolić će tokom boravka u Crnoj Gori razgovarati i sa Đukanovićem i predsednikom parlamenta Rankom Krivokapićem.

Sa predstavnicima Matice srpske i predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem predsednik Srbije razgovaraće o problemima i položaju Srba u Crnoj Gori.

"Susret dva predsednika biće prilika za razgovore o daljem unapređenju, inače, sadržajnih odnosa, a u funkciji afirmacije bilateralne i regionalne saradnje koja je u zajedničkom interesu građana i ekonomija dve bliske države", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović i Nikolić sastaće se u rezidenciji predsednika Crne Gore na Cetinju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.