ANDRIJA MANDIĆ: Đukanović izgubio kompas, sve je ovo njegova predstava

Izvor: Press, 14.Feb.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANDRIJA MANDIĆ: Đukanović izgubio kompas, sve je ovo njegova predstava

Zastupnicima Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore ukinut je imunitet zbog sumnje na učešće u pokušaju puča
Jedan od čelnika Demokratskog fronta Andrija Mandić, kome je Administrativni odbor Skupštine Crne Gore ukinuo imunitet zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranja kriminalne organizacije i pripremanja dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore, vratio se iz Beograda u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Podgoricu i izjavio kako je reč o "predstavi u organizaciji Mila Đukanovića".

Njemu i drugom zastupniku u crnogorskom parlamentu iz redova Demokratskog fronta Milanu Kneževiću imunitet je skinut, a odobreno je pokretanje kaznenog postupka i određivanje pritvora po zahtevu Specijalnog državnog tužilaštva.
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD 

Sumnja se da su učestvovali u događanjima na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine, kada je uhapšeno više državljana iz Srbije zbog navodno planiranog državnog udara.

Istragom je obuhvaćeno 25 osoba, a popis osumnjičenih nije konačan.
 
View image on Twitter


  Follow
Newsweek Srbija @NewsweekRs

DO SADA NEOBJAVLJENI INTERVJU SA DAFINOM: O Miloševiću, računima u Švajcarskoj i masonskim šiframa #NewsweekSrbija https://goo.gl/OWc9cD 
9:04 PM - 9 Feb 2017
   11 Retweet    11 like




"Shvatamo o čemu se radi - da je Milo Đukanović izgubio kompas i da ima tu nekoliko tih poslušnika bednih i jadnih ljudi i da je sva igra bila u tome da se zaplaši Demokratski front, da nas nekako povežu sa određenim kriminalnim radnjama, koje u suštini i ne postoje", kazao je Mandić nakon povrataka iz Beograda.

Tvrdi da se 16. oktobra "ništa nije ni dogodilo" u Crnoj Gori. Na pitanje očekuje li hapšenje Mandić je rekao da "(specijalni državni tužilac) Milivoje Katnić može da se samo uhapsi", prenele su podgoričke Vijesti. "Niko neće zaplašiti Demokratski front, a u utorak ćemo predstaviti konkretne planove. Neka se Katnić samouhapsi", kazao je Mandić.


Foto: Milan Knežević i Andrija Mandić; Autor: Fonet


Demokratski front, kojem je na čelu Mandić, pre nekoliko dana oštro je reagovao zbog hapšenja Mihaila Čađenovića, Mandićevog vozača. Čađenović se dovodi u vezu s pokušajem terorizma na dan parlamentarnih izbora prošle jeseni. Prethodno je priveden po nalogu tužioca zbog, kako je navedeno, "postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo 'stvaranje kriminalne organizacije'". Mandić je tada rekao kako je "Čađenović bez ijedne mrlje u radnoj biografiji".

Deo grupe od 14 srpskih državljana, uhapšenih 16. oktobra prošle godine zbog sumnje za kriminalno udruživanje i pripremanje terorističkog napada u izbornoj noći u Crnoj Gori, potpisao je ranije s tužiocima sporazum o priznanju krivnje, dok deo o tome pregovara, potvrđeno je Al Džaziri.

Kazne na koje su potpisnici sporazuma pristali kreću se u rasponu od tri do pet meseci zatvora.

Bivši šef Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, koji je među osumnjičenima, ranije je negirao krivicu.

Konačnu reč o sporazumima daće veće Višeg suda.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Skupština Crne Gore ukinula imunitet Mandiću i Kneževiću

Izvor: SandzakPress.net, 15.Feb.2017, 15:14

Glasovima svih zastupnika u Skupštini Crne Gore u srijedu je ukinut zastupnički imunitet Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, koje tužitelji sumnjiče za sudjelovanje u pokušaju navodnog državnog udara. Time je omogućeno njihovo privođenje, što je, kako se vjeruje, plan Specijalnog državnog...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.