Žirinovski: Kakav meteor, to su Amerikanci

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2013, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žirinovski: Kakav meteor, to su Amerikanci

Vladimir Žirinovski, lider ruske Liberalno demokratske partije, rekao je da meteorska kiša koja je danas pala na Ural nema veze sa meteorima, već da su Amerikanci testirali svoje novo tajno oružje.

"Vi ste kao neko primitivno pleme. Kakav meteor?!", rekao je Žirinovski i dodao da svemir ima svoje zakone, a da je sve što padne sa neba napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čovek.

Žirinovski je rekao da su SAD čak pokušale da obavete Rusiju da će vršiti probe, ali američki državni sekretar Džon Keri nije uspeo da stupi u kontakt sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim, iako ga je dva dana uzastopno zvao.

Američki Stejt Dipartment je ove nedelje saopštio da je Keri želeo da telefonom razgovara sa Lavrovim kako bi se diskutovalo o skorašnjim nuklearnim probama Severne Koreje i konfliktu u Siriji. Međutim, Žirinovski je za RIA Novosti rekao da je Keri hteo da upozori Ruse na provokaciju koja sledi kako bi se izbegle moguće posledice.

Moskva je 12. februara potvrdila da je iz Vašingtona stigao zahtev da se organizuje hitan telefonski razgovor između Kerija i Lavrova. Razgovor se nije održao zbog "intenzivnog rasporeda" ministra Lavrova.

U meteorskoj kiši koja je pala na Ural povređeno je više od 1.000 ljudi. Došlo je do nekoliko eksplozija na nebu, pucala su prozorska stakla, a pričinjena je i materijalna šteta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meteorsku kišu prouzrokovale američke probe?

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2013

15.02.2013. -..Lider Liberralno-demokratske partije Vladimir Žirinovski smatra da nikakve krhotine meteorita nisu pale na Ural, već su Amerikanci testirali oružje. U petak je na Uralu zabeležena meteorska kiša...„Ne padaju to meteoriti nego Amerikanci probaju novo oružje. Keri (američki državni...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.