Železnički most na Velikoj Moravi grade Alpina i Meteorit

Izvor: Blic, 02.Dec.2010, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnički most na Velikoj Moravi grade "Alpina" i "Meteorit"

Novi železnički most preko Velike Morave, na delu Koridora 10 od Jovca do Ćuprije, gradiće zajedno austrijska "Alpina" i slovenački "Meteorit", saopštile su danas Železnice Srbije.

Ta ponuda je, kako je navedeno, bila najpovljnija na tenderu, na kojem je učestvovalo devet ponuđača.

Vrednost posla je oko 8,9 miliona evra, a radove će finansirati Evropska investiciona banka, koja je odobrila srpskim železnicama zajam od 80 miliona evra za projekat obnove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << železnice.

Realizacija tog projekta je u toku, a sredstva su namenjena modernizaciji pruge na Koridoru 10 za deonice Gilje-Ćuprija-Paraćin i Batajnica-Golubinci.

Modernizacija pruge Batajnica-Golubinci, uključujući i izgradnju sedam i po kilometara nove pruge između Stare Pazove i Golubinaca, završena je krajem 2009. godine.

Deonica između Stare Pazove i Golubinaca bila je jedina jednokolosečna pruga na tom delu Koridora 10, od Beograda do Šida.

Posle modenrnizacije pruge od Batajnice do Golubinaca to je postala prva deonica u Srbiji kojom vozovi mogu da saobraćaju brzinom od 160 kilometara na čas.

U narednom periodu biće modernizovana pruga Gilje-Ćuprija-Paraćin, koja obuhvata i izgradnju novog železničkog mosta između Jovca i Ćuprije, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.