„Zamber“ na dobošu, radnici u čabru

Izvor: Glas javnosti, 22.Avg.2009, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zamber“ na dobošu, radnici u čabru

BEOGRAD - Imovina fabrike konfekcije „Zamber“ iz Vranja biće rasprodata na licitaciji zakazanoj za 25. avgust! Time će biti stavljena tačka na prvu gromoglasno najavljivanu grinfild investiciju na jugu Srbije.

Na licitaciji će, po početnoj ceni od 193 miliona dinara, biti ponuđen na prodaju industrijski objekat u izgradnji od 10.500 kvadrata, trafo-stanica i baraka. Novac od prodaje pripašće privatnoj vranjskoj firmi Meteor, kojoj „Zamber“ duguje preko 1,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << milion evra za građevinske radove.

Država nije oštećena

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavljivao je, prilikom polaganja kamena-temeljca za fabriku, da će „Zamber“ biti dragocena investicija za Srbiju.

- Za osam prijavnih ciklusa dodele bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, stručna komisija je dodelila sredstva za 94 kompanije. Samo su sa firmama „Maraks“ iz Srbije i „Bijanka Alena“ iz Velike Britanije raskinuti ugovori i povučene su bankarske garancije. S obzirom da su to samo dva slučaja od ukupno 94, smatramo da je ovaj program izuzetno uspešan - kažu u ministarstvu, dodajući da država nije pretrpela nikakvu štetu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.