Meteor se srušio u Habarovsku? Ruski naučnici objavili istinu (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meteor se srušio u Habarovsku? Ruski naučnici objavili istinu (VIDEO)

Naučnici su pregledali brdo u Verhnjeburejinskom regionu u Habarovskoj pokrajini i zaključili da se ono obrušilo zbog klizišta, saopštio je za Sputnjik portparol regionalnog odeljenja Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

- Prema nalazima naučnika, ovo je klizište. Ovaj fenomen je u našem regionu redak, ali nije jedinstven. Nije bilo meteorita - rekao je sagovornik agencije.

Juče je objavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se deo brda obrušio u reku Bureju i prekrio njeno korito.

Na mesto obrušavanja došle su spasilačke ekipe, stručnjaci burejske hidroelektrane i administracija naselja Čekunda.

Jedna od verzija uzroka obrušavanja bila je pad meteorita, a druga klizište. Većina eksperata smatra da je u pitanju druga varijanta.

Naučnici su analizirali podatke sa uređaja "Sentinel 2A" (satelit za daljinsko sondiranje Zemlje) za 9. i 12. decembra.

Oni su otkrili značajne promene pejzaža koje su se dogodile u blizini korita Bureje, iznad rezervoara: na fotografiji od 12. decembra nema gornjeg dela brda, dok je 9. decembra senka ovog brda imala sasvim drugačiji obris.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.