Izvor: Piplmetar.rs, 17.Jul.2023, 02:32

Iznad Varaždina snimljen meteor, traga se za ostacima

Bolid je meteor velikog sjaja koji izgleda kao vatrena kugla

Printscreen: Facebook/Hrvatski astronomski savez


Iznad hrvatskog grada Varaždin snimljen je meteor, a u toku je potraga za ostacima, saopštilo je danas Astronomsko društvo Varaždin.
Kako je navedeno na >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Fejsbuk nalogu te organizacije, meteor velikog sjaja iznad Varaždina uočio je njihov član Alen Pevec .
„Nakon opažanja, sledi potraga. Bolid iznad Varaždina! Juče, malo pre ponoći, Alan Pevec uočio je bolid na svojoj amaterskoj meteorskoj mreži, a zabeležila ga je i Globalna meteorska mreža uz još 10-ak ostalih mreža koje prate takve pojave“, naveli su iz Astronomskog društva Varaždin.
Kako su objasnili, bolid je meteor velikog sjaja koji izgleda kao vatrena kugla.
„Njegova pojava ponekad može biti popraćena i zvukom. Ponekad izgori u atmosferi, a ponekad njegovi delovi stignu do površine Zemlje. Nakon opažanja ide se za njegovom potragom. Detaljnije informacije o istom još čekamo jer Globalna meteorska mreža zasigurno će dati još informacija o istom“, kaže se u objavi.
(Telegraf.rs)


Video: Vazduh trepti kao da nebo gori, a u stvari je „meteor“ pao na zemlju

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.