BLJEŠTALO NEBO NAD HRVATSKOM: Svetla počela da se pojavljuju, a onda je proleteo meteor (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2021, 00:11

BLJEŠTALO NEBO NAD HRVATSKOM: Svetla počela da se pojavljuju, a onda je proleteo meteor (VIDEO)

Zanimljiv astronomski događaj

Na teritoriju Hrvatske večeras je pao meteor koji je bio vidljiv iz velikog dela zemlje - bio je zelenkastog sjaja, a zabeležena su i tri jača bljeska.

dogodio se u večernjim satima, a brojni posmatrači javljaju da je reč o vrlo sjajnom objektu na severoistočnom horizontu koji je goreo nekoliko sekundi.

Objekt je viđen širom Hrvatske. Prema prvim informacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reč je o padu meteora koji je izgoreo vrlo nisko na horizontu.

Hrvatski astronomski savez odgovorio je na brojna pitanja u vezi sa ovim događajem.

- S obzirom na mnoga pitanja i dojave o vrlo sjajnom meteoru bolidu koji se iz Hrvatske video večeras u 18.28, želimo da obavestimo javnost da je pojačana meteorska aktivnost očekivana jer je prognozirani maksimum aktivnosti meteorskog roja Orionida u ranim jutarnjim satima 21. oktobra - saopšteno je iz ovog saveza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.