Zavejana sela kod Lukovske Banje i dalje bez struje

Izvor: JužneVesti.com, 12.Mar.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavejana sela kod Lukovske Banje i dalje bez struje

Na području Kuršumlije četiri sela su trenutno odsečena zbog snega, dok su ka ostalim planinskim selima putevi prohodni.

Trenutno nema struje u selima iznad Lukovske Banje, pa je Opština intervenisala da se obezbede sanke radnicima Elektrodistribucije koji su prevezeni na teren da poprave kvar na dalekovodu.

Situacija se normalizuje, ali još uvek intervenišemo u predelima koji su najugroženiji. Pokušavamo da obezbedimo sve potrebno za meštane koji su u najudaljenijim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << planinskim selima - kaže predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

On dodaje da je sneg počeo da se topi, ali da sve vreme na terenu rade radnici Javnog preduzeća za komunalne delatnosti "Toplica“ koji rasčišćavaju sneg, ali i prevoze ugrožene pacijente do Doma zdravlja.

Pruga i železnički saobraćaj od Kuršumlije do Merdara je još uvek u prekidu i za sada se ne zna kada će se očistiti kameni odron zbog koga je pruga od srede u prekidu.

Vozovi iz pravca Niša saobraćaju samo do Kuršumlije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.