Vraćena tela mrtvih Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćena tela mrtvih Srba

BEOGRAD - Na administrativnom prelazu Srbije i Kosova, Merdare danas će biti obavljena primopredaja identifikovanih posmrtnih ostataka dvojice Srba, koje su tokom ratnih sukoba 1999. kidnapovali, a potom ubili albanski teroristi, saopštila je Komisija za nestala lica.

Predsednik komisije Veljko Odalović rekao je Tanjugu da su posmrtni ostatci bračnog para Šljivić eshumirani prošle godine, na pravoslavnom groblju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Prizrenu, i da je postupak njihove idnetifikacije trajao godinu dana.

Istakavši da su Šljivići bili stariji ljudi, Olga rođena 1925. i Milan rođen 1920. godine, Odalović je objasnio da su oni ubijeni u svom stanu u Prizrenu, koji nisu hteli da napuste 1999. godine, u vreme mandata međunarodne misije na Kosovu i Metohiji.

On je ukazao da su od 2000. godine srpskim porodicama predati posmrtni ostataci 281 osobe kidnapovane i ubijene na teritoriji Kosova i Metohije.

Prema podacima Komisije za nestale, na listi nestalih i kidnapovanih nalazi se još 551 osoba, kazao je Odalović, precizirajući da je 420 osoba nestalo posle 1999. godine, dok je oko 120 nestalo pre dolaska međunarodne misije u pokrajinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Primopredaja posmrtnih ostataka

Izvor: B92, 30.Maj.2008

Beograd -- Na administrativnom prelazu Merdare biće obavljena primopredaja identifikovanih posmrtnih ostataka dvojice Srba koji su ubijeni tokom rata na Kosovu...Njih su tokom ratnih sukoba 1999. kidnapovali, a potom ubili albanski teroristi, saopštila je Komisija za nestala lica. Predsednik komisije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.