Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen pokušaj šverca narodnih nošnji

BEOGRAD - Carinici su na administrativnom prelazu Merdare, iz pravca pokrajine Kosovo i Metohija, sprečili pokušaj krijumčarenja narodnih nošnji ručne izrade - haljina, pojaseva i jeleka ukupne vrednosti od oko 221.000 dinara, saopštila je danas Uprava carine.

Krijumčarena roba pronađena je 3. januara u autobusu nemačke registracije u prostoru predviđenom za smeštaj prtljaga, navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U dve torbe pronađeno je 37 svečanih dugih haljina - venčanica kao i 26 pojaseva i tri jeleka ručne izrade koje se nose u svečanim prilikama.

Po izjavi vozača, roba je preuzeta u Podujevu, a bila je namenjena za nemačko tržište, i po isporuci bila bi isplaćena novčana nadoknada od 100 evra.

Protiv vozača autobusa državljanina Srbije - A.DŽ. pokrenut je prekršajni postupak, a krijumčarena roba je zadržana do njegovog okončanja, dodaje Uprava carine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Švercovao narodne nošnje ručne izrade

Izvor: Mondo, 06.Jan.2009

Na graničnom prelazu Merdare, iz pravca Kosova, sprečen je pokušaj krijumčarenja narodnih nošnji ručne izrade - haljina, pojaseva i jeleka, vrednosti oko 221.000 dinara, saopštila je Uprava carina.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.