Izvor: JužneVesti.com, 29.Dec.2022, 12:14

Prelaz Merdare odblokiran, otklonjene barikade

Nakon što je u utorak tokom večeri blokiran Administrativni prelaz Merdare sa Kosovom i Metohijom, a kosovska policija zabranila prolaz i za pešake, okupljeni su jutros uklonili barikade postavljene u znak solidarnosti sa Srbima sa severa Kosova i Metohije koji su prelaze Jarinje i Brnjak držali u blokadi 20 dana. Barikade se uklanjaju nakon sinoćnjeg dogovora predsednika Srbije i Srba sa severa KiM.

Dejan Milošević >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Kuršumlije koji je podržao blokadu na Merdaru, ranije jutros je rekao da su okupljeni u koordinaciji sa ljudima sa severa Kosova i Metohije i da će uklanjanje blokade početi tek nakon što i oni to započnu.Blokiran put Niš - Priština kod Merdara; Foto. Lj. M.

Blokada puta Niš - Priština kod Administrativnog prelaza Merdare postigla je svoj efekat i ozbiljno naterala takozvane prištinske vlasti da razmisle o svojim daljim potezima. Mi smo uvek na braniku svoje otadžbine i spremni smo na solidarnost sa našom braćom na Kosovu i Metohiji - rekao je Milošević.

Tokom trajanja blokade veliki broj građana Kosova i Metohije iz inostranstva, koji su se u vreme praznika vraćali svojim kućama, preusmeravani su na preostala dva prelaza Mutivode i Bela zemlja u kosovskom pomoravlju, a između blokade i prelaza Merdare bilo je "zarobljeno" desetak kamiona koji nisu mogli ni ka Kosovu i Metohiji, ali ni nazad u Srbiju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.