Nisu dobili  besplatne knjige

Izvor: Glas javnosti, Beta, 14.Okt.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu dobili besplatne knjige

KURŠUMLIJA - U isturenim odeljenjima Osnovne škole „Drinka Pavlović“ u šest kuršumlijskih sela 24 prvaka još nije dobilo besplatne udžbenike, rekli su roditelji učenika.

Roditelji te dece zapretili su da će ih ispisati iz škole, dodajući da pojedini učenici moraju da pešače kilometrima do škole, a da im udžbenici nisu obezbeđeni više od mesec dana od početka školske godine.

Petar Papić iz Rače kaže da udžbenike nisu dobili u odeljenjima u Rudaru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Rači, Maloj Kosanici, Merdaru, Grabovnici i Bogujevcu.

- Reč je o deci iz sela koja se nalaze uz administrativnu granicu sa Kosovom. Nijedno dete nije dobilo knjige iako smo ih na vreme upisali i predali spisak polaznika u prvi razred. Roditelji su ogorčeni jer smatraju da su deca sa sela diskriminisana. Ne mogu da verujem da su samo prvaci iz grada dobili udžbenike. Moje dete svaki dan pita kada će dobiti knjige. Šta da mu kažem? Kako detetu od sedam godina da objasnim da niko ne brine o selu i da deca koja žive u seoskim sredinama, izgleda, po nečijem mišljenju da ne kažem neku težu reč i ne treba da se školuju - rekao je Papić.

NISU NA VREME PRIJAVLJENI

Direktor OŠ „Drinka Pavlović“ Radiša Nikić rekao je da deca nisu dobila udžbenike jer se nisu na vreme prijavila i upisala u školu, kao i da je matična škola tim prvacima ponudila fotokopije knjiga.

-Radi se o 24 prvaka u isturenim odeljenjima. Obraćali smo se školskoj upravi u Nišu u više navrata, međutim, Ministarstvo prosvete nije poslalo novu turu knjiga za ove đake. Ipak, očekujemo da će i oni dobiti knjige, do tada roditelji moraju da budu strpljivi - rekao je Nikić.

Papić ističe da je u ime saveta roditelja nekoliko puta direktora Radišu Nikića pitao zašto deca iz isturenih odeljenja još nisu dobila udžbenike, a da mu je odgovoreno da je problem do Ministarstva prosvete.

    - Imam četvoro dece od kojih su troje školarci, živim u selu odakle svi beže glavom bez obzira. Zar moje dete ne zaslužuje da dobije knjige kao i njegovi vršnjaci u gradu - pita Papić dodajući da nije prihvatio fotokopije udžbenika koje mu je ponudila matična škola.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.