Mihajlović: Sledeće godine kreće izgradnja auto-puta Niš - Priština

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jun.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Sledeće godine kreće izgradnja auto-puta Niš - Priština

Izgradnja auto-puta koji će Niš, preko Merdara spojiti sa Prištinom, prema najavama potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, trebalo bi da počne sledeće godine.

Iako je gradnja prve deonice od Niša do Pločnika trebalo da krene tokom 2018. godine, radovi će, kako je najavila Mihajlovićeva, ipak početi sledeće godine.

Već sledeće godine >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << krećemo u izgradnju novih velikih infrastrukturnih projekata koji vrede više stotina miliona evra - rekla je Mihajlovićeva.

Ukupna dužina puta Niš - Merdare biće 77 kilometara, a ranije je najavljeno da će koštati 855 miliona evra. “Kosovska strana” treba da izgradi 22 km od Prištine do Merdara, jer već postoji auto-put Priština - Drač.

Podsetimo, Ministarstvo je krajem februara ove godine saopštilo da je napravljen prvi korak u realizaciji ovog projekta, za koji još nije potpuno jasno kako će se finansirati, ali je Evropska investiciona banka najavila da će kreditno “podržati” povezivanje Niša i Prištine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.