Izvor: S media, 07.Sep.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija: Vulin deportovan

Pripadnici kosovske policije nisu danas dozvolili direktoru vladine Kacelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu da poseti severni deo Kosovske MItrovice.

U saopštenju regionalne policije iz Kosovske Mitrovice ističe se da je "Vulin pod policijskom pratnjom ispraćen do prelaza Merdare, odakle je deportovan za Srbiju".

Vulin je nešto posle 13 časova zaustavljen u južnom delu Kosovske Mitrovice >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odakle je njegovo vozilo u pratnji dva policijska automobila usmereno na administrativni prelaz Merdare.

Policija je kao razlog ovakvog postupka navela da Vulinova poseta severnom delu Kosovske Mitrovice nije bila najavljena.

Inače, Vulin je ranije danas prekinuo posetu jugu Kosova, posle incidenta na teritoriji opštine Zubin Potok, gde su nepoznata lica pucala na vozila Euleksa i kosovske policije.

Iz Prizrena, Vulin se - umesto ka Gori - uputio na sever Kosova gde je trebalo da u Kosovskoj Mitrovici razgovara sa tamošnjim predstavnicima Srba.

Vulin je, u ime Vlade Srbije, najoštrije osudio incident na severu Kosova i zatražio od međunarodne zajednice da preduzme sve mere kako bi privela pred lice pravde vinovnike.

(Tanjug)

Foto: printscr Infobiro

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.