EIB za razvoj javno-privatnog partnerstva u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EIB za razvoj javno-privatnog partnerstva u Srbiji

Evropska investiciona banka (EIB) zainteresovana je za razvoj javno-privatnog partnerstva u Srbiji, kao i regionalnih projekata i puteva u okviru evropske transportne mreže, gde je za Srbiju posebno značajan pravac Niš-Merdare-Priština, saopšteno je danas posle sastanaka predstavnika te institucije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Šef odeljenja EIB-a za Zapadni Balkan Mateo Rivelini ocenio je da su prethodne četiri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bile odlična prilika za rast partnerstva Srbije sa EIB-om, navodi se saopštenju.

Rivelini je s ministarkom Mihajlović razgovarao o aktivnim projektima u Srbiji u kojima učestvuje EIB kao i o budućoj saradnji, a informisao se i o toku radova na Koridoru 10 gde je ukupan zajam EIB-a 579 miliona evra.

S učešćem od 100 miliona evra EIB je partner i u Projektu rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji dok je od projekata u razvoju železničke infrastrukture trenutno aktivan kredit u vrednosti od 80 miliona evra.

Mihajlović je rekla da je za vreme prethodne vlade EIB bio pouzdan partner i da se nada da će se dobra saradnja nastaviti.

"Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom, ali i otvoreni za sve nove projekte koje bismo mogli da započnemo zajedno", rekla je Mihajlović
Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EIB se zanim za Koridor 10, dali 579 mil. EUR

Izvor: B92, 23.Maj.2016

Beograd -- Prethodne četiri godine bile su odlična prilika za rast partnerstva Srbije sa Evropskom investicionom bankom, ocenio je šef EIB za Zapadni Balkan Mateo Rivelini..Rivelini se u Vladi Srbije sastao sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.