Đakovica: Srbi pratnju Kfora čekali dva sata

Izvor: S media, 25.Sep.2011, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đakovica: Srbi pratnju Kfora čekali dva sata

Srbi koji su se uputili u Đakoviću na osvešetenje crkve Uspenja presvete Bogorodice, jutros su na administrativnom prelazu Merdare više od dva sata čekali na pratnju Kfora, koji je trebalo da ih sprovede.

Oko pedesetak srpskih vernika, koji su krenuli do Ðakovice na osveštenje crkve Uspenja presvete Bogorodice, jutros je na administrativnom prelazu Merdare više od dva sata čekalo na pratnju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kfora, koji je trebalo da ih sprovede u Ðakovicu, izjavio je predsednik opštine Ðokica Stanojević.

Kosovo: Noć protekla mirno

Bogdanović: Neprihvatljive akcije Kfora

Stanojević je rekao da je autobus, u kome su se nalazili Srbi, administrativni prelaz Merdare prešao bez problema, ali da je dogovorena pratnja Kfora stigla sa dva sata zakašnjenja.

Stanojević je rekao da će službu u crkvi, potpuno uništenoj u pogromu 17. marta 2004, koja je potom obnovljena, služiti vladika raško prizrenski Teodosije i mitropolit Amfilohije.

Služba se vrši i povodom preimenovanja crkve Presvete Bogorodice u manastir.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.