ZR: Dva miliona za ekonomsko osnaživanje žena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Dva miliona za ekonomsko osnaživanje žena

Grad Zrenjanin izdvojio je dva miliona dinara za realizaciju projekta Razvoj preduzetništva putem ekonomskog osnaživanja žena, rekao je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Međunarodni dan žena dobar povod da se govori o položaju žena u lokalnoj zajednici i ukazao da grad Zrenjanin podržava integraciju žena u postojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << društvene tokove u želji da postavi primer dobre prakse na lokalnom nivou.

"Po oceni mnogih napredujemo u svim sferama, a kada je reč o uključivanju žena u preduzetništvo, pokušavamo da ohrabrimo mlade preduzetnice kako bi se samostalno uključile u rad i izađu na tržište, osnuju svoja preduzeća. Zato smo i odlučili da iz budžeta izdvojimo dva miliona dinara za razvoj preduzetništva i osnaživanje žena", kazao je Janjić.

On je naglasio da je Zrenjanin i prema kriterijumu poštovanja ravnopravnosti polova primer dobre prakse i naveo da su žene na čelu četiri od šest odeljenja koliko ima gradska uprava.

"Na čelu Gradske uprave takođe je žena, a Skupštinom grada predsedava žena. Mi smo na sve to veoma ponosni, kao i na činjenicu da su od ukupno 67 odbornika 23 žene", rekao je Janjić.

Tokom prethodne i ove godine grad Zrenjanin pružio je podršku udruženjima žena radi realizovanja edukativnih radionica, ali i njihovih aktivnosti i manifestacija u cilju negovanja multikulturalnosti i tradicije, razvoja seoskog turizma i očuvanja nacionalnih karakteristika naroda sa područja grada.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.