Udruženje “Akcija i pomoć”obeležilo međunarodni dan žena

Izvor: Medijski istraživački centar, 08.Mar.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje “Akcija i pomoć”obeležilo međunarodni dan žena

Udruženje građana “Akcija i  pomoć“ obeležilo 8.mart uličnom akcijom u centru Niša. Cilj akcije je da se skrene pažnja na indirektne žrtve kasetne municije. U toku i foto konkurs o životu osoba sa invaliditetom.                   
 Udruženje građana „Akcija i pomoć“ obeležilo je danas međunarodni dan žena 8. mart uličnom akcijom u centru grada. Cilj ove akcije je da se skrene pažnja na to da su upravo žene najčešće indirektne >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << žrtve kasetne municije. 
„U situaciji u kojoj smo smo se našli moja porodica i ja, i mnoge druge, a to je da nam glava porodice postane osoba sa invaliditetom, žena je ta koja mora ostati stub i biti jača od ostalih. Nakon što je je ostao bez obe ruke, deca i ja mu svakodnevno pomažemo u oblačenju, spremanju hrane, baš u svemu“ – kaže Dušica, supruga Slađana Vučkovića koji je povređen na Kopaoniku 1999. godine prilikom čišćenja terena od kasetnih bombi.
Ovom akcijom, Udruženje takođe želi da podseti građane da je Srbija jedina zemlja u okruženju koja još uvek nije potpisala Konvenciju o zabrani kasetnih bombi. Potpisivanje Konvencije bi osim uklanjanja kasetne municije na teritoriji Srbije podrazumevala i da porodica i okruženje kao indirektne žrtve dobiju taj status i pomoć koja im je potrebna.
Udruženje „Akcija i pomoć“ aktivno se bavi zagovaranjem potpisivanja Konvencije, a njeni članovi uporno skreću pažnju javnosti na probleme osoba sa invaliditetom. Sa ovim ciljem u toku je i foto konkurs za sve građane Niša i juga Srbije na kome mogu učestvovati i profesionalci i amateri. Fotografije mogu biti slikane i mobilnim telefonom, a potrebno je da se pošalju na e-mail akcijaipomoc@gmail.com. Najboljih 40 biće izloženo krajem marta na izložbi u Nišu.
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.