U Sarajevu osnovana Liga pravih muškaraca koji ne tuku žene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sarajevu osnovana Liga pravih muškaraca koji ne tuku žene

SARAJEVO -

Agencije Ujedinjenih nacija predstavile su danas u Sarajevu kampanju "Muškarci udruženi protiv nasilja nad ženama", koja je deo globalne UNiTE kampanje generalnog sekretara UN Ban Ki Muna. Tim povodom je osnovana "Liga pravih muškaraca".

Kampanja je simbolično počela danas, 19. novembra na Međunarodni dan muškaraca, a trajaće do 8. marta, Dana žena.

Kampanja podrazumeva i potpisivanje "Deklaracije pravih muškaraca protiv nasilja nad ženama" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj se, između ostalog, navodi da "pravi muškarac nije nasilan i on se bori za ukidanje svakog nasilja nad ženama i devojčicama".

"Ne koristi šake, niti uvrede. Razume da je nasilje nad ženama rasprostranjen i veliki problem koji se mora rešiti. Pravi muškarac se ne ne boji da izrazi svoj stav. On se uvek i na svakom mestu, zalaže za uvažavanje žena i devojčica, za ravnopravnost polova i nenasilnu komunikaciju", navodi se u Deklaraciji.

Takođe se navodi da je pravi muškarac uzor drugima i da on ne zatvara oči pred fizičkim, verbalnim i seksualnim zlostavljanjem.

"Svojim ponašanjem daje pozitivan primjer muškarcima, mladićima i dečacima koji nisu svesni da je nasilje svaki oblik vređanja, ugrožavanja i ponižavanja drugih bića", navodi se u Deklaraciji.

U BiH se od prošle godine zvanično obeležava Međunarodni dan muškaraca, kada je udruženje za razvoj društva Kap iniciralo obeležavanje ovog datuma.

Tada je BiH postala članica globalne IMD mreže (International men's day), koja u 76 zemalja sveta obeležava 19. novembar, Međunarodni dan muškaarca.
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sarajevu osnovana Liga pravih muškaraca koji ne tuku žene

Izvor: Blic, 19.Nov.2012

Agencije Ujedinjenih nacija predstavile su danas u Sarajevu kampanju "Muškarci udruženi protiv nasilja nad ženama", koja je deo globalne UNiTE kampanje generalnog sekretara UN Bana Ki-muna. ..Tim povodom je osnovana "Liga pravih muškaraca". Kampanja je simbolično počela danas, 19. novembra na Međunarodni...

Nastavak na Blic...

Sarajevo: Liga pravih muškaraca koji ne tuku žene

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2012

Agencije Ujedinjenih nacija predstavile su danas u Sarajevu kampanju "Muškarci udruženi protiv nasilja nad ženama", koja je deo globalne UNiTE kampanje generalnog sekretara UN Ban Ki Muna. Tim povodom je osnovana "Liga pravih muškaraca". ..Kampanja je simbolično počela danas, 19. novembra na Međunarodnidan...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.