Izvor: Vostok.rs, 01.Jun.2011, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan zaštite dece

01.06.2011. -

Danas je Međunarodni dan zaštite dece proglašen 1949.godine na inicijativu Međunarodne demokratske federacije žena u cilju privlačenja pažnje na probleme dece, podsećanja na neophodnost da se poštuju njihova prava, kao što je pravo na očuvanje zdravlja i sticanje obrazovanja. U Rusiji je ovog dana posebno aktuelno pitanje siročadi, dece invalida, siromašne dece i mnogočlanih porodica. Organizuju se praznične priredbe na kojima se dele pokloni. Takva je, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << primer, akcija „Planeta sladoleda". Kraj podmoskovske rezidencije predsednika Dmitrija Medvedeva je otvoren „čudo park", u kojem deca mogu da se igraju, bave sportom, posete mali zoološki vrt.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Praznik detinjstva sa suzama u očima

Izvor: Vostok.rs, 02.Jun.2011, 12:49

02.06.2011. -..Prvog dana leta svet obeležava Dan zaštite dece. On se održava od 1950. godine praktično u svim zemljama, kako bi još jednom podsetio odrasle na neophodnost zaštite prava deteta...U raznim krajevima planete deca žive na različite načine i pate iz različitih razloga. Ako su u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.