FATIMA ŠEFIKU I NE ZNA A DAJE JOJ BUBREG

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FATIMA ŠEFIKU I NE ZNA A DAJE JOJ BUBREG

Šefika bi ovih dana trebalo da obaviti sve neophodne priprime za transplantaciju bubrega, a određene pretrage moraće izvršiti i Fatima

SARAJEVO - Danas kada žene širom sveta obeležavaju 8. mart, Međunarodni dan žena, članice bugojanskog Udruženja "Đerđef" prepričavaju neverovatnu priču o dvema ženama koje su se, sasvim slučajno, našle u centru pažnje javnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Reč je o Šefiki Ugarak (52) iz kupreškog sela Kute, kojoj je potrebna transplantacija bubrega i Fatimi Pivać (43) iz Bugojna, demobilizovanom borcu i majci tri devojčice, koja je odlučila da joj pokloini ovaj organ, prenose bosanski mediji .

Zanimljivo je da Šefika i Fatima, koja je rođena Sarajka, nisu ni u kakvoj rodbinskoj vezi, a slučaj je hteo da se ovih dana sretnu prvi put u životu.

Ni jedna ni druga nisu krile emocije, Šefika jer joj se ovim humanim gestom njene nove prijateljice pojavila nada za ozdravljenjem, a Fatima zbog toga što će moći pomoći nekome kome je to potrebno.

Sama ideja da pokloni nekome jedan od bubrega kod Fatime se javila dolaskom u Udruženje "Đerđef”, koje je mnogo puta dosad organiziovalo akcije prikupljanja pomoći za bolesne.

Ovo humano delo čini u znak zahvalnosti Udruženju "Đerđef”, koje joj je pomoglo u situaciji koju ona sama, zbog toga što je nezaposlena, kako kaže, nije bila u stanju da prevaziđe.

Šefika bi ovih dana trebalo da obaviti sve neophodne priprime za transplantaciju bubrega, a određene pretrage moraće izvršiti i Fatima.

U Bugojnu svi veruju da će epilog ove priče biti srećan.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.