Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Mar.2013, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drage dame, srećan vam 8. mart!

Širom svijeta danas se obilježava Međunarodni dan žena, kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Prvi put Dan žena obilježen je 28. februara 1909. godine u SAD deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Ideja za obilježavanjem Međunarodnog dana žena pojavila se početkom 20. vijeka u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših uslova rada. Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila javno su protestovale prvi put 8. marta 1857. godine u Njujorku zbog loših uslova rada i niskih plata. Demonstracije je rastjerala policija, a žene Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/drustvo/drage-dame-srecan-vam-8.-mart.html)
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena,   Nju Jork

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Srećan vam praznik, neodoljive zaštitnice sveta!

Izvor: KovinEkspres.rs, 08.Mar.2013

Danas je 8. mart, Međunarodni Dan žena. Bez mnogo velikih reči, s ljubavlju i poštovanjem, šaljemo vam u naručje svo cveće koje danas cveta samo za vas, drage naše majke, supruge, sestre, kćeri i sve ostale žene naših života! Voli vas Kovin Ekspres online!

Nastavak na KovinEkspres.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.