Buket ruža od 50 evra: Gde danas kupiti cveće?

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 10:54

Buket ruža od 50 evra: Gde danas kupiti cveće?

Bilo da slavite Međunarodni dan žena ili ne, činjenica je da većina dama voli da dobija cveće na poklon i nebitno je da li je to 8. marta ili nekog drugog dana.

Neminovno je, međutim, da će na tone cveća otići u ruke žena koje će im pokloniti njihovi voljeni. U Beogradu je situacija takva da ćete teško naći buket ruža, i onaj najmanji, ispod 2.000 dinara, čak i na pijaci.

Prodavci na beogradskim pijacama nude šarenolik spektar raznoraznih vrsta cveća, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako ukrasnog, tako i onog trajnijeg u saksijama.

Najobičniji buket hrizantema umotan u celofanu košta 1.200 dinara, dok je na jednoj tezgi buketić od 11 lala 1.320 dinara, što znači da se po komadu plaća čak 120 dinara.

Na uličnoj tezgi jedna starija gospođa izložila je lale u nekoliko boja, ruže, hrizanteme i karanfile, od kojih je buket od pet ruža bio najskuplji, odnosno cenila ga je 1.700 dinara, dok jedan karanfil košta 350 dinara.

S druge strane, u jednoj cvećari, nedaleko od pomenute pijace, ukoliko želite buket od tri ruže, povezan sa medvedićem, treba da budete spremni na iznos od 2.800 dinara, dok za nešto bogatiji aranžman pun zelenila i 11 ruža traže čak 6.500 dinara.

Lale po komadu u cvećarama su duplo skuplje i kreću se između 200 i 250 dinara, što znači da biste za 11 lala platili u rasponu od 2.200 do 2.750 dinara, piše Kurir.

"Ne znam kome je normalno da plati za nekoliko cvetova bilo koje vrste preko 1.000 dinara, a kamoli 2.000. Ko to, uopšte, može da priušti?! Razumem da im je ovo prilika da dobro zarade, ali što je mnogo, mnogo je", zaključila je jedna Beograđanka Slavica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.