Makedonija legalizovala marihuanu u medicinske svrhe

Izvor: N1 televizija, 13.Jun.2016, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija legalizovala marihuanu u medicinske svrhe

Makedonija je legalizovala marihuanu u medicinske svrhe i od danas lekovi koji sadrže manje od 0,2 odsto tetrahidrokanabinola (THC), glavnog psihoaktivnog sastojka marihuane, mogu prepisati lekari i mogu se kupiti u apotekama, prenosi AFP.

Direktorka makedonske Agencije za lekove Marija Darkovska-Serafimovska, rekla je da će to pomoći velikom broju makedonskih građana koji se bore sa ozbiljnim bolestima i kojima je potrebno lečenje proizvodima na prirodnoj bazi.

AFP >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << precizira da su lekovi sa marihunanom dostupni pacijentima koji pate od zdravstvenih problema povezanih sa kancerom, multipleks sklerozom i epilepsijom.

Proizvodi na bazi marihuane su dostupni isključivo pod nadzorom lekara i uz recept.

Makedonski ministar zdravlja Nikola Todorov istakao je da ti lekovi nisu zamena za medicinsko lečenje.

Upotreba marihuane u druge svrhe je nelegalna u Makedoniji.

AFP podsećada je 13 zemalja članica EU legalizovalo upotrebu lekova na bazi marihuane.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.