Шта не ваља у игри Војводине? 11 примљених голова у 4 меча откривају бољке новосадске екипе

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 14:05

Шта не ваља у игри Војводине? 11 примљених голова у 4 меча откривају бољке новосадске екипе

Војводина је нову сезону започела са четири пораза у прва четири такмичарска меча, два од Апоела, а два од вечитих ривала из Београда. Иако распоред на почетку сезоне није лак, амбиције Војводине су изнад приказаног нивоа. Фото: ФК Војводина После припрема у којима је Војводина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << забележила 5 нерешених резултата и једну победу, уследела су четири пораза.
Ако погледамо статистику из сва четири меча, можемо отприлике закључити које су то ствари које у наставку сезоне „морају“ боље. Војводина је у прва четири такмичарска дуела на противников гол шутнула 25 пута, од којих је свега 13 шутева било у оквир самог гола. Постигнута су само два поготка.
Са друге стране, на гол Војводине противници су шутнули скоро дупло више, чак 46 пута. Пола од тога, 24 шута, било је у оквир гола, а Царевић је лопту из мреже вадио 11 пута за ових 360 минута.
Фото: ФК Војводина Морамо узети у обзир и да је против Црвене звезде на терен изведен комбиновани састав, који је додатно ослабљен црвеним картоном Буснића у 24. минуту.
Из горе наведене статистике је јасно да одбрана мора боље, али истина је да ни везни ред није на нивоу. Нападачки трио Вукић, Чумић, Барај (Малбашић), није имао лопту, а ни простор, да озбиљније угрози противнички гол.
Џонатан Болинги, нови центарфор „Старе даме“, улазио је у игру са клупе у два наврата, али није дошао до изражаја, ни негативно, ни позитивно.
Фото: ФК Војводина Изговор, оправдање или објективан разлог за ове поразе, у зависности од перспективе посматрача, изнео је, сада већ бивши тренер Војводине Радослав Батак након пораза од Партизана:
„Наравно да верујемо у овај тим, а не смемо да заборавимо да смо били ослабљени на почетку сезоне, пошто се Малбашић тек вратио, Болинги је стигао пре седам дана, Кајевић је и даље повређен, није наступао ни на једној утакмици до сада. Када будемо сви здрави и сви на окупу, верујемо да ћемо бити много бољи. Имамо и Уроша Николића, Кајевића, ту је и млади Лазар Јовановић. Николић је прошао после пет година целокупне припреме, сви знају да има проблеме са оба колена и да му је потребно време да пронађе прошлогодишњу форму. Једноставно, после прве утакмице на Кипру, Чумић је био три дана болестан, Вукић се вратио из повреде, Болинги није био регистрован… Играли су играчи који су били на располагању у том тренутку. Ипак, видим позитиван период пред нама, не бих био ту да нисам позитиван“, закључио је Радослав Батак.
Фото: ФК Војводина Ипак, Батаку је време истекло, као и многима пре њега. „Лале“ су у 21. веку имале чак 41 тренера, ипак само два су успела да „преживе“ на клупи Војводине више од годину дана – Зоран Милинковић и Ненад Лалатовић.
Према речима људи из врха новосадског клуба, овогодишњи циљ Војводине јесте пласман на прва три места Супер лиге Србије, што није нереално, а исто очекују и навијачи. Воша на трећој позицији није била од сезоне 2019/20, када је тренер био већ поменути Ненад Лалатовић, са којим је „Стара дама“ те сезоне освојила и Куп Србије.
Војводина је прошлу сезону завршила на петом месту, осам бодова иза Партизана, а 12 иза трећепласираног Чукаричког.
Трећа позиција остварив је резултат упркос поразима од вечитих ривала, уколико Воша не буде „губила“ бодове против екипа из доњег дела табеле, што је прошле године у неколико наврата био случај.
Остаје само да се види ко је нови тренер који ће новосадске црвено-беле водити до тог циља.
Фото: ФК Војводина UEFA „skratila“ spisak mogućih rivala TSC-a, Partizana i Čukaričkog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта не ваља у игри Војводине? 11 примљених голова у 4 меча откривају бољке новосадске екипе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.