Novinar koji je otkrio aferu prisluškivanja pronađen mrtav

Izvor: Blic, 18.Jul.2011, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar koji je otkrio aferu prisluškivanja pronađen mrtav

LONDON - Bivši novinar tabloida "News of the world" Šin Hor, koji je otkrio skandal o prisluškivanju telefona javnih ličnosti zbog koga je tabloid ugašen, pronađen je danas mrtav u svom domu u Vatfordu severno od Londona, saopštila je policija u Hetfordšajru.

"Njegova smrt se trenutno tretira kao neobjašnjiva, ali se ne smatra sumnjivom. Istraga policije o ovom incidentu je u toku", navodi se u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje je preneo AFP.

Dnevnik "Gardijan" je izvestio da je Hor imao dugogodišnji problem sa alkoholom i drogom.

Hor je u intervjuima za "Njujork tajms" i "Bi-Bi-Si" prošle godine tvrdio da je bivši urednik tabloida Endi Kolson, koji je kasnije postao savetnik za medije premijera Dejvida Kamerona, znao za prisluškivanje javnih ličnosti.

O Horovim tvrdnjama informisan je Skotland jard, koji je, međutim, saopštio da je novinar odbio da da izjavu.

Kolson je uhapšen u okviru opsežne policijske istrage o prisluškivanju javnih ličnosti, u kome su učestvovali zaposleni u sada ugašenom tabloidu.

Povezane vesti: Mardok se izvinio zbog afere Svi prljavi poslovi Ruperta Mardoka Skotland jard: Neko sabotira istragu o Mardokovom tabloidu Tabloid platio cenu prljavog rada Mardok zatvara tabloid nakon skandala o prisluškivanju
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novinar koji je otkrio prisluškivanje pronađen mrtav

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2011

Bivši novinar tabloida "News of the world" Šin Hor, koji je otkrio skandal o prisluškivanju telefona javnih ličnosti zbog koga je tabloid ugašen, pronađen je danas mrtav u svom domu u Vatfordu severno od Londona, saopštila je policija u Hetfordšajru.

Nastavak na Radio 021...

Novinar ugašenog tabloida pronađen mrtav

Izvor: Danas, 19.Jul.2011, 00:53

Bivši novinar tabloida News of the World Šin Hor, koji je otkrio aferu o prisluškivanju telefona javnih ličnosti, pronađen je mrtav u domu severno od Londona, preneli su elektronski mediji. Epilog ove afere još nije konačan, a ovaj tabloid je posle 168 godina postojanja ugašen prošle nedelje.

Nastavak na Danas...

Bivši novinar "News of the World" pronađen mrtav

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jul.2011

Nekadašnji novinar ugašenog britanskog nedeljnog tabloida News of the World koji je među prvima ukazao na skandal oko prisluškivanja, šin Hor (Sean Hoare) pronađen je danas mrtav u mestu Votford, saopštila je britanska policija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bivši novinar News of the World nađen mrtav

Izvor: EMportal, 19.Jul.2011

Nekadašnji novinar britanskog tabloida News of the World Šin Hor, koji je među prvima ukazao na skandal oko prisluškivanja, nađen juče mrtav u svojoj kući u mestu Votford, saopštila britanska policija.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.