Jastuci “leglo” bakterija i virusa

Izvor: Blic, 27.Jun.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jastuci “leglo” bakterija i virusa

Jastuci su izvor ogromne količine mikroba, pokazali su rezultati istraživanja koje je obavila grupa britanskih naučnika.

Tokom istraživanja, sprovedenog u bolničkoj sredini, u jastucima je otkriveno oko 30 vrsta bakterija kao što su SARM (zlatne stafilokoke otporne na antibiotike), "ešerihija koli” i virusi kao što su virusi gripa, hepatitisa i varičela, preneli su francuski mediji.

Da bi se jastuci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << održali što čistijima, stručnjaci preporučuju određene higijenske mere kao što su izbegavanje pozajmljivanja jastuka, upotreba sintetičkih jastuka, pranje jastuka svaka tri meseca i njihovo menjanje jednom godišnje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jastuci "leglo" bakterija i virusa

Izvor: Economy.rs, 27.Jun.2011

Jastuci su izvor ogromne količine mikroba, pokazali su rezultati istraživanja koje je obavila grupa britanskih naučnika.

Nastavak na Economy.rs...

Kada ste poslednji put promenili jastuk?

Izvor: Dzungla.org, 28.Jun.2011, 13:16

Jastuci su pravo leglo bakterija i virusa, pa bi trebalo da se menjaju bar jednom godišnje.. . Jastuci su izvor ogromne količine mikroba, pokazali su rezultati istraživanja koje je obavila grupa britanskih naučnika.. Tokom istraživanja, sprovedenog u bolničkoj sredini, u jastucima je otkriveno...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.