Uhapšen načelnik Uprave za urbanizam u Novom Sadu

Izvor: Blic, 05.Jul.2013, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen načelnik Uprave za urbanizam u Novom Sadu

Policija je nešto pre jedan sat uhapsila načelnika Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove Braneta Rakovića, na radnom mestu u Radničkoj 2, saznaje "Blic".

Rakoviću su lisice stavljene na radnom mestu, pred zaposlenima i strankama. On je osumnjičen da je kao zaposlen na mestu v.d. načelnika Gradske uprave za ubranizam i stambene poslove grada Novog Sada 1. marta 2013. godine, nakon bezuspešno sprovedenog procesa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << legalizacije, naložio S.T., stručnom saradniku na poslovima izdavanja građevinskih dozvola, da pečatom uprave overi aneks glavnog aritektonsko-građevinskog projekta iz oktobra 2010. godine, radi pribavljanja gradjevinske dozvole u redovnom postupku za hotel "Holiday Inn" u Novom Sadu.

Osumnjičena je overom potvrdila da je predmetni projekat u skladu sa lokacijskom dozvolom iz 2010. godine i njenim izmenama, zaključno sa 2012. godinom, iako su znali da projekat nije u skladu sa navedenim dozvolama.

Na ovaj način osumnjičeni su pokušali da investitoru "AGNS management tećnology" doo pribave korist u vidu dobijanja nove gradjevinske dozvole za izgradjeni hotel, koji svojim gabaritima bitno odstupa od prethodno date dozvole, u ukupnoj površini od 1.514 m2.

Tržišna vrednost ove površine, sa oduzetim troškovima izgradnje i obračunate naknade za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta za objekat izgrađen bez gradjevinske dozvole, iznosi oko 180 miliona dinara.

Ovo je nastavak akcije „urbanizam“, u okviru koje u poslednjih mesec dana uhapšeno i saslušano desetak gradskih urbanista, osumnjičenih da su zloupotrebom svog položaja omogućili pojedinim investitorima da steknu protivpravnu imovinsku korist.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšen načelnik Gradske uprave za urbanizam

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2013

Policija je nešto pre jedan sat uhapsila načelnika Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove B. R. na radnom mestu u Radničkoj 2.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.