U Srbiji 900.000 komada ilegalnog oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 900.000 komada ilegalnog oružja

Pomoćnik načelnika Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Miljko Simović izjavio je danas da se procenjuje da u Srbiji ima između 200.000 i 900.000 komada ilegalnog oružja.

Na sednici Odbora za evropske integracije na kojoj je bilo reči o Zakonu o oružju i municiji o kome će danas raspravljati poslanici Skupštine Srbije, Simović je rekao da je u Srbiji od 1992. godine bilo pet legalizacija sa različitim uspehom.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao da je postojao i zakonski problem da Zakonom o oružju i municiji nije propisana legalizacija, pa su donošene Uredbe koje su "praktično stavljale van snage odredbe zakona".

Simović je rekao da je 2007. godine legalizovano 8.000 do 9.000 komada oružja i da je jedina uspešna legalizacija bila 2003. godine u toku vanrednog stanja.

Kako je objasnio, tada je prikupljeno 50.000 komada oružja i više od milion komada municije.

Simović je rekao da je Zakon o oružju i municiji prilagođen direktivi EU i da je novina to što se predviđa zdravstvena provera podnosilaca zahteva za oružje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova pravila za posedovanje oružja

Izvor: Mondo, 18.Feb.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će novim zakonom biti pooštreni uslovi za posedovanje oružja u Srbiji...Foto: MUP Srbije..Predlog zakona o oružju i municiji omogućiće efikasnu kontrolu posedovanja i prometa oružja čime će se sprečiti njegove zloupotreba...

Nastavak na Mondo...

MUP: U Srbiji između 200.000 i 900.000 nelegalnog oružja

Izvor: Studio B, 18.Feb.2015

U Srbiji prema nezvaničnim podacima ima između 200.000 i 900.000 nelegalnog oružja, rekao je danas predstavnik MUP Miljko Simović na sednici skupštinskog Odbora za evrospke intergacije koji je prihvatio u načelu Predlg zakona o oružju i municiji...Obrazlažući članovima odbora predloženi zakon...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.